Program Adı
Etkinlik Bilgileri
Adı: PİYANODA ROMANTİZM: MEHVEŞ EMEÇ
Tarih: 11 Aralık 2024 20:00
Etkinlik: Konser
Mehveş Emeç piyano
Program:
F. SCHUBERT Impromptu Op. 142/3 Tema (Andante) ve çeşitlemeler
F. SCHUBERT 3 Piyano Parçası, D. 946
F. CHOPIN Sonat No. 3, Op. 58
Mehveş Emeç, “Piyanoda Romantizm” temalı yeni programıyla bu kez F. Schubert’e olan hayranlığını sergiliyor. Mozarteum’daki öğrencilik yıllarından itibaren hayatının 10 yılını geçirdiği Salzburg’da ve daha sonra da uzun yıllar Londra’da, efsanevi Schubert yorumcusu Artur Schnabel’in ekolünden Maria Curcio ile Lied’leri de dahil olmak üzere çok geniş bir Schubert repertuvarı çalışmıştır.
Programın ilk yarısında Schubert’in ölümünden önceki yıl yazdığı Impromptüler’den “Rosamunde” olarak da bilinen op.142 no.3 ve 1828’de ölümünden sadece birkaç ay önce yazdığı “3 Piyano Parçası” yer alıyor. Brahms’ın editörlüğünde tamamlanarak, adı da Brahms tarafından koyulan “3 Piyano Parçası” bestecinin ölümünden ancak 40 yıl sonra, 1868’de basılmış ve seslendirilmiştir. İkinci yarıda yer alan ve 4 bölümden oluşan Chopin’in 3.Piyano Sonatı op.58, si minör ise 1844’te bestelenen ve hem teknik hem de müzikal açıdan Chopin’in en zor eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
“Türkiye’nin müzik elçisi Tonhalle’de dinleyicileri büyüledi.” Rheinische Post (Almanya)
"İnci benzeri teknikte hayran olunacak bir tuşe…” Westdeutsche Zeitung (Almanya)
Piyanoya 3.5 yaşında başlayan ve ilk piyano derslerini annesinden alan Mehveş Emeç, İstanbul’da konservatuvarı sınıflar atlayarak çok küçük yaşta bitirdi ve Avusturya’ya gönderildi. Dünyanın en ünlü müzik merkezi olarak bilinen, Salzburg’daki Mozarteum Müzik Üniversitesi’nin "Harika Çocuklar" sınıfına tam burslu olarak kabul edildi. 8 yıllık yoğun bir eğitimin ardından çift anadal yaparak Mozarteum’un konser piyanistliği ve müzik pedagojisi bölümlerinden master derecesiyle mezun oldu.
Avusturya’da Bösendorfer, Fransa’da Ravel ödüllerini kazanmasının ardından Martha Argerich, Radu Lupu ve Mitsuko Uchida gibi dünyaca ünlü piyanistlerin de hocası olan Maria Curcio'dan aldığı davet üzerine repertuvar çalışmak için Londra'ya taşındı. 10 yıllık Londra sürecinde Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Eskişehir gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde resital ve konserler vererek, İKSV Müzik Festivali programlarında yer alarak Türkiye ile bağını hiçbir zaman koparmadı. Howard Griffiths, Michel Tabachnik, Gerhard Wimberger, Veronika Dudarova, Simeon Kogan, Michael Rochas, Tadeusz Strugala, Alain Lombard, Patrick Fournillier gibi değerli şeflerle Türkiye'de ve Avrupa'da konserler verdi. Büyük ses getiren crossover projelerde Quarteto Porteno, Fatih Erkoç, Burak Kut, Yavuz Bingöl, Sertab Erener, Candan Erçetin gibi farklı alanlardaki sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı, televizyon ve radyo programları yaptı.
Londra’da, ilk kez Wigmore Hall'da kaydettiği "Schumann" albümü büyük beğeni topladı. "Popular Classics" albümü ise gördüğü ilgi üzerine 3 baskı ile yeniden yayınlandı. Solist olarak yer aldığı "Türk Ordu Senfonisi" albümünü Bilkent Senfoni Orkestrası ile kaydetti.
1998 yılında “Devlet Sanatçısı” ünvanı ile onurlandırılan Emeç, 2000’li yılların başından itibaren yer verdiği akademik çalışmalarını, 2014 yılında Profesörlük ünvanını da aldığı Marmara Üniversitesi’nde sürdürdü.
Biletler Mobilet.com'dan satılmaktadır.
HATIRLATMALAR
• 7 yaşından küçük izleyicilerimiz çocuk temsilleri dışındaki temsillere alınmamaktadır.
• Temsillerimiz ilan edilen saatte başlar. Seyircilerin yerlerine alınmaları için temsilden en
az 15 dakika önce gelmeleri gerekir. Temsil başladıktan sonra ve temsil sırasında salona
ve localara giriş çıkış yapılamaz. Salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı
kapatmanızı, temsil sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı, cep telefonu ve
benzeri elektronik aletleri hiçbir şekilde kullanmamanızı önemle rica ederiz.
• Geç gelen seyircilerimiz ilk perdeyi/bölümü izleyemezler. Temsilin başlamasıyla binanın
kapıları kapanır. 2. bölümün başlama saatine kadar binaya giriş yapılamaz.
• İndirimli bilet alanların, kapıda kimlik göstermesi zorunludur. Kural dışı durumlarda, fark
bileti alınması zorunludur.
• Yönetim gerektiğinde programda değişiklik yapabilir.
• Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.
• Yönetim gerektiğinde programda değişiklik yapabilir.