Program Adı

ATİLLA ALDEMİR & HAZEL BEH

keman/viyola-piyano

Program:

A. VIVALDI                   Keman Sonatı, La Majör Op. 2 (RV 31)

R. SCHUMANN             Peri Masalları (Märchenbilder) Dört Parça piyano ve viyola için Op. 113                                                 Nicht schnell

Lebhaft

Rasch

Langsam, mit melancholischen Ausdruck

J. BRAHMS                  Scherzo Do minör keman ve piyano için, WoO 2 (F.A.E. sonatından)

J.S. BACH                   Kromatik Fantazi BWV 903 (viyola solo düzenleme Kodaly)

G. ENESCU                 Konzertstück viyola ve piyano için

F. WAXMAN                 Carmen Fantazi viyola ve piyano versiyonuyla (orijinal keman ve orkestra için)

Ara dahil yaklaşık 80’ sürer.

Atilla Aldemir'in Bach’ın solo keman için bestelediği tüm solo sonat ve partitalarının viyola versiyonu kaydı, Musicweb International tarafından 2020 yılının en iyi albümü olarak seçilmiştir, basında da büyük övgüler almıştır.

Programda yer alan viyola repertuvarında nadir çalınan iki eserden biri olan J.S. Bach’ın "Kromatik Fantazi" solo piyano için eseri, Z. Kodaly tarafından solo viyola için uyarlanmıştır. Diğer ender çalınan eser de F. Waxman’ın keman ve orkestra için yazdığı "Carmen Fantazi" adlı  eserinin viyola ve piyano uyarlamasıdır. Konserde yer alan diğer eserler Vivaldi ve Brahms’ın keman ve piyano için bestelediği sonatları ile Schumann’ın "Peri Masalları" ve Enescu’nun "Konzertstück" eserleri ise viyola repertuvarının mihenk taşlarını oluşturmaktadır.

Aldemir’e eşlik edecek olan piyanist Hazel Beh, Leipzig Üniversitesi "Felix Mendelssohn Bartholdy" Müzik ve Tiyatro Okulu'nda korrepetitör olarak çalışmakta ve önemli solistlerle konserler vermektedir.

Bilet fiyatları: 90-100 TL

Biletler Mobilet'ten satılmaktadır ve 06 Şubat’ta satışa çıkacaktır.

Gişe yalnızca KBSO etkinliklerinin olduğu Pazartesi günleri, 12.00-20.00 saatleri arasında açılır.