ULUSAL BESTE YARIŞMASI FİNAL KONSERİ VE ÖDÜL TÖRENİ KAZANANLAR

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL BESTE YARIŞMASI 2023’ÜN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

Çağdaş Türk Müziği alanında bestecileri teşvik etmek, yerli eser repertuvarını zenginleştirmek amacıyla Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2023-Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”nde dereceye girenler, final konserinin ardından jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucu belirlendi.

FİNALDE ESERLER RUMUZLARLA YARIŞTI

Kadıköy Belediyesi'nin yaylı çalgılar dörtlüsü için, müzik ve sahne sanatları alanında yaratıcılığı teşvik etmek ve Türk bestecilerini yeni eserler yaratmaya özendirmek amacıyla düzenlediği Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması'nın ödül töreni bir final konseri ile gerçekleşti. 4 Aralık akşamı Süreyya Opera Salonu’nda gerçekleştirilen konserde 4 eser jüri tarafından belirlendi.

Eserler “Hezarfen Ensemble” üyeleri Özcan Ulucan (keman), İmge Tilif (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Tunca (çello) tarafından jüriye icra edildi. Eserlerin icrasının ardından, yarışmacı bestecilerin dereceleri, müzik insanları Cihat Aşkın, Hasan Uçarsu, Oğuzhan Balcı, Oğuzhan Kavruk, Özkan Manav ve Turgay Erdener’den oluşan jüri tarafından Rumuzlarıyla değerlendirildi. Bestecilerin isimleri, bu değerlendirmenin ardından kimlik zarfları açılarak ilan edildi.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın birincisi Gizem Alever Sancaktar oldu.  Oğulcan Aktaş’ın ikinci, İmge Yağmur Tiryaki’nin ise üçüncü olduğu yarışmada, mansiyon ödülünün sahibi Gurur Kerem Şakar oldu. Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması'nın birincisi 25.000 TL, ikincisi 15.000 TL, üçüncüsü 10.000 TL ile ödüllendirildi. Eserler ayrıca her sene olduğu gibi bu sene de dijital olarak müzikseverlere sunulacak.

Birincilik Ödülü: (Rumuz: Theana) Gizem Alever Sancaktar
İkincilik Ödülü: (Rumuz: NYGMA1) Oğulcan Aktaş